Premium-Palvelu
Yritysvälitys
Täsmäapu

Palvelu sovitetaan tarpeisiisi. 
Premium-palvelu, asiantuntijapalvelu
tai täsmäapu. Sinä päätät. 

Premium-palvelu erottaa Yrityskauppakumppanin monista muista alan toimijoista. Mitä vaativampi ja arvoltaan suurempi kauppa on kyseessä, sitä useammin yrittäjä valitsee tämän palvelumallin. Yrityskauppakumppani vastaa kokonaisvaltaisesti myös projektin johtamisesta ja ”assistentin” roolista. Näin maksimoidaan todennäköisyys sille, että kauppa toteutuu menestyksekkäästi. Kauppaan kuluvaa aikaa lyhennetään jopa puoleen ja yrittäjän ei tarvitse käyttää iltoja ja viikonloppuja kaupan dokumentaation parissa. Usein tämä malli on valitaan kun yrityskauppa toteutetaan hiljaisena ja suunnattuna myyntinä.

Premium-palvelun vaihtoehtona on perinteinen yritysvälitys. Tässä mallissa yrittäjä kantaa enemmän vastuuta ja tekee itse enemmän työtä kaupan eteen esimerkiksi due diligence-vaiheen paperitöiden parissa. Yrittäjä saa kuitenkin kaiken tarvitsemansa asiantuntemuksen ja tuen myyntiin, millä varmistetaan kaupan hyvät ehdot ja kattavat sopimukset. Malli sopii etenkin pienemmille kaupoille ja julkiseen myyntiin.

Täsmäavussa yrittäjä haluaa tehdä vieläkin enemmän itse ja tarvitsee apua vain johonkin tiettyyn osaan kauppaa.

Alla kuvaillaan hieman tarkemmin eri palveluvaihtoehtoja. Toki jokainen kauppa on erilainen eli tarvittaessa malleja sovelletaan.
Juuri oikea palvelu,
juuri Sinun kauppaasi.
Premium-Palvelu

Yrityskauppakumppani vastaa kaupan onnistumisesta ja nopeasta aikataulusta sekä lukemattomista selvittelyyn ja dokumentointiin kuluvista työtunneista, jotka tulevat tehtäviksi suuren kaupan ja vaativan ostajan ollessa kyseessä. Yrittäjä voi mahdollisimman paljon keskittyä liiketoimintaan. Varmin, nopein ja yrittäjälle helpoin tapa toteuttaa kauppa. Sopii suurin ja keskisuuriin kauppoihin.

Asiantuntijapalvelu = yritysvälitys

Mikäli haluat itse vastata vaikkapa kaupan etenemisestä (projektipäällikkö) ja tehdä pääosan paperityöstä liittyen esimerkiksi ostajan selvitykseen (due diligence) riittää sinulle asiantuntijapalvelu eli yritysvälitys. Saat toki tarvittavan asiantuntemuksen mutta kaupan eteneminen ja nopeus on vastuullasi ja riippuu myös paljolti käyttämästäsi ajasta. Sopii kaiken kokoisiin kauppoihin.

Täsmäapu kun ostajakandidaatti lähestyy

Jos sinua on lähestytty ostokiinnostuksella on tärkeää muodostaa, esittää ja perustella oma kanta ennen kuin käytetään aikaa epäolennaisiin asioihin ja annetaan liikaa tai turhaa tietoa yrityksestä. Tällöin teemme oman arvonmäärityksen, valmistelemme seuraavan keskustelun ja opimme nopeasti onko edellytyksiä jatkokeskustelulle.

Kaupan valmistelu

Mikäli tarvitset apua kaupan valmisteluun voimme käydä yrityksen taloudellisen ja juridisen tilanteen läpi, tehdä arvonmäärityksen ja koota avainasiat kirjalliseen muotoon. Yritys on valmis kaupankäyntiin ja esite on tästä dokumenttina.

Arvonmääritys

Mikäli tarvitset vain arvonmäärityksen onnistuu tämäkin. Keskustelemme yrityksestä ja teemme arvonmäärityksen relevantilla tavalla. Usein 1-3 menetelmää riittää.  Tärkeää on oikean menetelmän valinta ja perusteellinen soveltaminen, mitä ei automaatiolla saavuteta.

Tarkentavat laskelmat

Yrityskaupan edetessä saatetaan sopia vaikkapa miten nettokäyttöpääoma vaikuttaa kauppahintaan. Tai joskus vastaan tulee locked box eli milloin ja miten kauppahinta lasketaan. 

Neuvottelu ja kauppasopimus

Mikäli kaupan ehdot on jo sovittu avuksi saattaa riittää tuki kauppasopimuksen neuvotteluun. Valitaan kauppasopimuspohja tilanteen mukaan eli onko kyseessä osakekauppa vai liiketoimintakauppa ja mikä on vaadittavan sopimuksen taso. Pörssiyhtiön vaatima taso tai yksinkertaisempi tai siltä väliltä. Mikä tilanteeseen sopii.

Osakassopimus

Tämä voi olla vielä tärkeämpi kuin kauppasopimus. Valitettavan harvoin osakassopimuksessa käsitellään poikkeavat tilanteet ja mahdolliset riitatilanteet. Voimme auttaa tekemään kattavan osakassopimuksen.

Muut sopimukset

Yrityskaupan yhteydessä tehdään usein monia muitankin sopimuksia. Vuokrasopimus, toimitusjohtajasopimus, johtajasopimus, työsopimus. Nämä onnistuvat osana avaimet-käteen palvelua tai erillisenä palveluna.

Veroneuvonta ja ennakkopäätökset

Yrityskaupan verot ja niiden laskeminen on yleensä suoraviivaista. Joskus kuitenkin asia ei ole näin yksinkertainen. Esimerkiksi taseessa voi olla suuri määrä kertynyttä varallisuutta, käteistä, sijoituksia, kiinteistöjä, asunto-osakkeita, joka ostajaa ei kiinnosta. Tai yritysmuotoa on vaihdettu, on tehty sulautumisia tai jakautumisia jne. Tällöin voidaan suunnitella miten yrityskauppa kannattaa tehdä verotustehokkaasti ja varmistaa veron määräytyminen hakemalla sitova ennakkopäätös verottajalta.

Yritysjärjestely
Osana verotuksen ja kaupan suunnittelua voi olla tarpeen vaikkapa erottaa yrityksen varoilla tehtävä sijoitustoiminta omaan sijoitusyhtiöönsä. Tai erottaa kiinteistöomaisuus omaan yhtiöönsä.
Autan siinä, mitä juuri sinä tarvitset eli palveluni räätälöidään tarpeesi mukaan. Useimmat asiakkaani ovat halunneet varmistaa itselleen parhaan lopputuloksen nopeimmalla aikataululla ja pienimmällä stressillä valitsemalla avaimet käteen-palvelun, joka kattaa koko myynnin valmistelusta viimeiseen kauppaerään ja kaikki roolit, joita myynnin yhteydessä tarvitaan.

Eroan monista muista yrityskauppoja tekevistä yrityksistä siten, että alussa tavanomaisesti myytävät, usein turhan laajat (ja kalliit) arvonmäärityskirjat tai pitkät yritystäsi toimialaan vertaavat analyysit eivät ole liiketoimintaani.

Toki osaan niitä tehdä, mutta haluan keskittyä olennaiseen ja säästää sinulta aikaa ja rahaa. Merkittävä aloituskeskustelun aihe on, mitä haluat hoitaa itse - mitä haluat säilyttää minulle.
chevron-down