Tarjoamani palvelut
Palvelu sovitetaan tarpeisiisi. 
Koko kauppa avaimet käteen tai täsmäapu.
Sinä päätät. 
Kuulen aivan liian usein, miten yritystä myydessä on syntynyt kuluja, mutta kauppaa ei ole syntynyt eikä asiakkaalla ole selkeää käsitystä, mitä palkattu asiantuntijayritys on tehnyt pitkän (maksullisen) esitteen lisäksi. Eihän se näin voi olla! Sovin tarkasti, mitä tehdään ja missä aikataulussa ja keskityn vain olennaisiin asioihin. Palkkiomallini on selkeä ja reilu eikä turhista tai yllättävistä kustannuksista tarvitse olla huolissaan. Alla esimerkkejä miten palvelu voidaan räätälöidä tarpeisiisi.
Maksat siitä, että kaupat syntyvät.
Yrityskauppa avaimet käteen

Huolehdin kaikista rooleista kauppaan valmistautumisesta kaupan jälkeiseen aikaan. Vastuu kaupan onnistumisesta ja nopeasta aikataulusta on yrityskauppakumppanilla ja voit keskittyä liiketoimintaasi.

Täsmäapu kun ostajakandidaatti lähestyy

Jos sinua on lähestytty ostokiinnostuksella on tärkeää muodostaa, esittää ja perustella oma kanta ennen kuin käytetään aikaa epäolennaisiin asioihin ja annetaan liikaa tai turhaa tietoa yrityksestä. Tällöin teemme oman arvonmäärityksen, valmistelemme seuraavan keskustelun ja opimme nopeasti onko edellytyksiä jatkokeskustelulle.

Asiantuntijapalvelu = yritysvälitys

Mikäli haluat itse vastata vaikkapa kaupan etenemisestä (projektipäällikkö) ja ostajan selvityksestä (due diligence) lukuisine kysymyksineen ja dokumentteineen voin tarjota vain asiantuntijapalvelun kuten moni välittäjä tarjoaa. Palvelun ja palkkiomallin sovimme tilanteeseen sopivaksi. 

Kaupan valmistelu

Mikäli tarvitset apua kaupan valmisteluun voimme käydä yrityksen taloudellisen ja juridisen tilanteen läpi, tehdä arvonmäärityksen ja koota avainasiat kirjalliseen muotoon. Yritys on valmis kaupankäyntiin ja esite on tästä dokumenttina.

Arvonmääritys

Mikäli tarvitset vain arvonmäärityksen onnistuu tämäkin. Keskustelemme yrityksestä ja teemme arvonmäärityksen relevantilla tavalla. Usein 1-2 menetelmää riittää.  Tärkeää on menetelmän oikea soveltaminen, mitä ei automaatiolla saavuteta.

Tarkentavat laskelmat

Yrityskaupan edetessä saatetaan sopia vaikkapa miten nettokäyttöpääoma vaikuttaa kauppahintaan. Tai joskus vastaan tulee locked box eli milloin ja miten kauppahinta lasketaan. 

Kauppasopimus

Meiltä löytyy kauppasopimuspohja niin osakekauppaan kuin liiketoiminnan kauppaan. Pörssiyhtiön vaatima taso tai yksinkertaisempi tai siltä väliltä. Mikä tilanteeseen sopii.

Osakassopimus

Tämä voi olla vielä tärkeämpi kuin kauppasopimus. Valitettavan harvoin osakassopimuksessa käsitellään poikkeavat tilanteet ja mahdolliset riitatilanteet. Voimme auttaa tekemään kattavan osakassopimuksen.

Muut sopimukset

Yrityskaupan yhteydessä tehdään usein monia muitankin sopimuksia. Vuokrasopimus, toimitusjohtajasopimus, johtajasopimus, työsopimus. Nämä onnistuvat osana avaimet-käteen palvelua tai erillisenä palveluna.

Veroneuvonta ja ennakkopäätökset

Yrityskaupan verot ja niiden laskeminen on yleensä suoraviivaista. Joskus kuitenkin asia ei ole näin yksinkertainen. Esimerkiksi taseessa voi olla suuri määrä kertynyttä varallisuutta, käteistä, sijoituksia, kiinteistöjä, asunto-osakkeita, joka ostajaa ei kiinnosta. Tai yritysmuotoa on vaihdettu, on tehty sulautumisia tai jakautumisia jne. Tällöin voidaan suunnitella miten yrityskauppa kannattaa tehdä verotustehokkaasti ja varmistaa veron määräytyminen hakemalla sitova ennakkopäätös verottajalta.

Yritysjärjestelyt
Osana verotuksen ja kaupan suunnittelua voi olla tarpeen vaikkapa erottaa yrityksen varoilla tehtävä sijoitustoiminta omaan sijoitusyhtiöönsä. Tai erottaa kiinteistöomaisuus omaan yhtiöönsä.
Autan siinä, mitä juuri sinä tarvitset eli palveluni räätälöidään tarpeesi mukaan. Useimmat asiakkaani ovat halunneet varmistaa itselleen parhaan lopputuloksen nopeimmalla aikataululla ja pienimmällä stressillä valitsemalla avaimet käteen-palvelun, joka kattaa koko myynnin valmistelusta viimeiseen kauppaerään ja kaikki roolit, joita myynnin yhteydessä tarvitaan.

Eroan monista muista yrityskauppoja tekevistä yrityksistä siten, että alussa tavanomaisesti myytävät, usein turhan laajat (ja kalliit) arvonmäärityskirjat tai pitkät yritystäsi toimialaan vertaavat analyysit eivät ole liiketoimintaani.

Toki osaan niitä tehdä, mutta haluan keskittyä olennaiseen ja säästää sinulta aikaa ja rahaa. Merkittävä aloituskeskustelun aihe on, mitä haluat hoitaa itse - mitä haluat säilyttää minulle.
Focuzd Oy
Kuurinniityntie 2 A
02750 Espoo

©2022 Yrityskauppakumppani.fi
crossmenu